Eten & drinken

Op een kinderfeest mag het eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Dit hoeft helemaal niet lastig of veel werk te zijn. Wij hebben een paar ideeën voor jou bedacht zodat je wat inspiratie op kan doen voor het kinderfeest. Voor gezellige familiefeesten kun je tevens denken aan kerstpakketten met food.

Middag

In de middag is het leuk om de kinderen te ontvangen met een drankje. Kinderen zijn vaak dol op limonade. Dit kun je bijvoorbeeld schenken met leuke glazen versierd met fruit. De taart moet hierbij natuurlijk niet ontbreken. Een handige tip is om deze ergens te bestellen. Je kunt dan zelf kiezen hoe deze eruit moet zien en wat voor ingrediënten erin zitten. Erg leuk met een foto erop!

Avond

Wat betreft het avondeten zijn de meeste kinderen met iets simpels al tevreden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om frietjes te bakken met verschillende snacks. Hier zijn de meeste kinderen dol op, en dit is weinig werk! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar de friettent gaan.

Een ander leuk idee is om pannenkoeken te bakken. Dit vinden kinderen ook erg lekker, en ze kunnen zelf kiezen wat ze erop doen. Ze kunnen de pannenkoeken bijvoorbeeld beleggen met fruit, poedersuiker of stroop. Nog een handigere optie: poffertjes! Deze zijn ook makkelijk te bereiden in de magnetron.

Om echt een activiteit van het eten te maken is het erg leuk om zelf pizza's te bakken. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten in huis te halen, en dan ben je al klaar. Zo kunnen ze zelf kiezen wat voor toppings zij er graag op willen.