Activiteiten & spelletjes

De activiteiten op het kinderfeest zijn natuurlijk erg bepalend of het kinderfeest een succes wordt. Het gaat hierbij vooral om plezier hebben met elkaar. Dat moet niet zo moeilijk zijn. Toch vinden veel mensen dit wel erg lastig. Hoe houd je de groep kinderen bezig zonder dat zij zich gaan vervelen? En wat als het slecht weer wordt? Niet getreurd, wij hebben een aantal activiteiten en spellen voor je bedacht waardoor het kinderfeestje zeker een succes gaat worden!

Binnenactiviteiten

Wat te doen met slecht weer? Gelukkig zijn er genoeg binnenactiviteiten die leuk en gezellig zijn voor een kinderfeest. Denk bijvoorbeeld aan een gezelschapsspel. Deze kun je natuurlijk zelf kopen, of je zoekt even in de kast wat je nog hebt staan. Erg makkelijk en je hebt niet veel benodigdheden nodig. Ook kun je jouw eigen creativiteit gebruiken om de kinderen de hele middag te vermaken. Denk eens aan geheugenspelletjes, film kijken, spek happen en nog veel meer! Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat de uitleg van spelregels ook tijd kost, dus maak het niet te ingewikkeld!

Wil je toch graag het huis uit? Denk dan aan een middagje bowlen, midgetgolfen (overdekt), indoorpretparken, bioscopen, overdekte dierentuinen, escape room, zwembaden enzovoorts. Allemaal leuke activiteiten die te doen zijn met slecht weer!

Buitenactiviteiten

Wanneer het lekker weer is, kunnen ze natuurlijk lekker naar buiten! Er zijn genoeg spellen die erg leuk zijn voor buiten. Denk aan simpele spelletjes als: verstoppertje, tikkertje, flessenvoetbal, levend stratego of trefbal. Hiervan zijn er natuurlijk duizenden.

Andere activiteiten die in de buitenlucht erg leuk zijn, zijn bijvoorbeeld: buitenspeeltuinen, kinderboerderij, dierentuinen, boot varen, klimmen, speurtochten en nog veel meer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bijvoorbeeld naar het bos te gaan om daar de spellen uit te voeren. Ook is het leuk om naar een andere stad of plaats te gaan om daar bijvoorbeeld een speurtocht te lopen. Dit kan makkelijk met de trein of bus. Er zijn genoeg opties!