Griezel feest

Griezelfeest

Wil je een kinderfeest organiseren met wat spanning? Dan is een griezelfeest een goede optie! Niet alleen met Halloween is het leuk om te gaan griezelen. Wij hebben wat handige tips voor een leuk en griezelig griezelfeest op een rijtje gezet.

Waarom een griezelfeest?

Is jouw zoon of dochter helemaal gek van griezelen? Dan is een griezelfeest ideaal. Het is vaak goedkoop en je kan je creativiteit helemaal kwijt in de voorbereiding. Ook kan het feest vaak gewoon thuis worden gehouden. Je kan helemaal zelf weten hoe eng je het feestje maakt en wat de activiteiten zijn.

Creëer je eigen griezelfeest

Je kan makkelijk en snel je eigen griezelfeest creëren. De aankleding is hierbij erg belangrijk. Je kan hier zelf dingen voor knutselen zoals spookvlaggen en spookslingers. Ook is het leuk om doeken op te hangen met griezels erop. Hang deze op in huis voordat de kinderen komen. Zo worden ze meteen verrast en komen ze in de griezelsfeer. Bij een feest hoort natuurlijk ook een lekkere taart. Deze kun je zelf maken en versieren met griezel snoepjes. Dat vinden ze vast heerlijk!

Griezelactiviteiten

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen bij een griezelfeest. Denk aan een spookhuis of een griezeltocht. Bouw jouw huis of garage om in een spookhuis en verzin hierbij leuke opdrachten. Ook kun je buiten in groepjes een griezeltocht gaan lopen. Hang in de omgeving briefjes met opdrachten en aanwijzingen op, en laat de kinderen hun gang gaan. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan knutselen tijdens dit feest. De kinderen kunnen bijvoorbeeld hun eigen griezelpakje in elkaar knutselen of hun eigen griezelmaskers maken. Tussen de activiteiten door krijgen ze griezeldrankjes.

Terug naar overzicht