Drankjes

Drankjes

Wanneer het gaat om kinderfeestjes wordt er vaak alleen aandacht besteed aan de 'belangrijke' dingen zoals de taart, het avondeten, de snacks en de traktaties. Echter wordt vaak het drinken vergeten. Dit wordt vaak 'gewoon' Cola, Fanta of Sprite. Erg jammer, want juist met het drinken kun je zulke leuke dingen doen! Hieronder bespreken wij daarom de leukste en creatiefste ideeën voor de drankjes.

Winterdrankjes

Regel nummer 1 spreekt eigenlijk vrij voor zich. Pas het drinken aan op het seizoen. Je kunt in de winter bijvoorbeeld gaan voor warme chocolademelk. Organiseer een feest waar de kinderen zelf hun chocolademelk kunnen versieren met allerlei lekkernijen. Zorg van tevoren dat je allemaal bakjes neerzet met versiersels zoals chocoladevlokken, disco dip, koekjes, karamelblokjes, marshmallows etc. Je hoeft zelf alleen maar de chocolademelk te zetten en in te schenken, en de kinderen doen de rest!

Zomerdrankjes

In de zomer kun je juist een heerlijke cocktailparty geven, of ga lekker met z'n allen fruit smoothies maken. De cocktails kunnen gemaakt worden met allerlei verschillende frisdranken en ranja's. Laat de kinderen lekker experimenteren met kleuren en smaken. Maak de combinaties zo kleurrijk mogelijk, door er eventueel wat kleurstof bij toe te voegen voor het effect. Speel ook met fruit en zet allemaal bakjes neer met aardbeien, meloen, druiven en stukjes appel. Zo is het niet alleen heel gezellig maar ook nog eens gezond. Zet een heerlijke vakantie hit op en je hebt een heerlijk zomerse cocktailparty.

Themafeest

Als je nou echt een kinderfeest organiseert in een bepaald thema, kun je hier de drankjes natuurlijk ook op aanpassen. Geef je bijvoorbeeld een griezelfeest? Denk dan ook aan enge drankjes. Experimenteer bijvoorbeeld met groene ranja voor een echt heksen brouwsel.

Terug naar overzicht