Disco feest

Disco feest

Wat is er nou leuker dan lekker die heupen losgooien op de zaterdagavond? Precies! Tover jouw woonkamer of tuin om tot een swingende dansvloer en you're good to go. Het is eigenlijk een super simpel idee, maar toch zo effectief. Een paar simpele voorbereidingen en jij zet zo het gaafste kinderfeest van de hele klas neer.

De juiste voorbereidingen: music!

Het kost misschien niet veel tijd, maar de juiste voorbereidingen zijn wel essentieel om het feest te laten slagen, dus let goed op. Een disco feest zonder muziek is natuurlijk geen disco feest. Het is dus allereerst belangrijk dat je de juiste muziek en apparatuur in huis hebt gehaald. Heb je een grote ruimte? Kijk dan of je een speaker of box kan regelen. Je wilt natuurlijk niet dat het stil is in de halve zaal. Heb je een kleine ruimte? Dan is eventueel het geluid van een tv op laptop wel genoeg. Zorg ook dat je van tevoren een goede playlist samenstelt. Belangrijk is dat het wel muziek is die de jarige vooral zelf ook leuk vindt. Tip: zet er ook altijd een paar oude klassiekers in voor een leuke twist!

Hapjes en drankjes

Naast muziek horen er natuurlijk ook hapjes en drankjes op een disco feest. Je kunt hiermee zelf lekker creatief aan de gang gaan, er zijn niet echt regels over wat goed en fout is qua eten en drinken. Sta jij graag de hele dag in de keuken? Wees dan lekker creatief en bereid zelf een hoop heerlijke gerechtjes voor. Ga jij liever naar de supermarkt? Sla dan lekker een hoop zakken chips in. Zorg wel voor wat afwisseling tussen de gerechtjes, want natuurlijk niet iedereen houdt van dezelfde dingen.

Activiteiten

Het is natuurlijk wel leuk om een paar disco activiteiten te plannen voor de avond, om het lekker spannend te houden en te voorkomen dat iedereen stilstaat. Een echte opwarmer is het karaoke spel. Kies een paar super foute nummers uit en zing allemaal uit volle borst mee, zo krijg je iedereen wel los! Een volgende leuke activiteit kan limbodansen zijn of een spannende dance battle. Laat vooral de avond voor zich spreken en grijp pas in wanneer nodig.

Terug naar overzicht